Veteraanisukupolven keski-ikä on jo yli 95 vuotta ja viimeinen iltahuuto lähestyy. Meidän nuorempien velvollisuutena ja tehtävänä on sotilas- ja kotirintamaperinteen vaaliminen, kerääminen, säilyttäminen ja siirtäminen tuleville sukupolville Liedossa. Toimikunta noudattaa kunnan ja seurakunnan strategiaa ja arvoja. Tärkeintä on se, että toiminta on kaikkien kuntalaisten yhteinen asia korostamalla kolmannen sektorin roolia. Tärkein kohderyhmä on koulua käyvät nuoret.

Lietoon 26.4.2019 perustettu Sotien 39-45 Veteraaniperinnetoimikunta sai suuren suosion, sillä Liedon kunnan ja seurakunnan lisäksi mukaan ilmoittautui yli 40 yhdistystä, säätiötä tai yhteenliittymää. Yhdistysten aktiivisuus kuvastaa sitä kunnioitusta, mitä kunnassa koetaan itsenäisyytemme pelastanutta sotasukupolvea kohtaan.

Miehet ja naiset rintamalla pelastivat Suomen, mutta rintamat eivät olisi kestäneet, ellei kotirintamalla etenkin valtavan työmäärän ja vastuun alle joutuneet naiset olisi jaksaneet. Myös nuoret tekivät valtavasti talkoita sota-aikana kotirintamalla ja omalla panoksellaan myös heidän roolinsa oli ratkaiseva.

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan toimikunnan järjestämiin tapahtumiin.

Terveisin Markku Heinonen
Liedon Veteraaniperinnetoimikunnan puheenjohtaja
heinonen.markku10@gmail.com
040 5020831

Paikallinen taulukko

Verkkomateriaalia kouluille

Toimintasuunnitelman tarkennus syksyyn 2023